2014. augusztus 4., hétfő

Big Summer Clothes Refashion/ Nagy nyári ruhaátalakítások

Note: I did not have time to translate this post in English yet. If you need it, leave a comment, and I will translate this post first! Thank you for your understanding! J

Van pár olyan ruhám, amiket úgy vettem meg (vagy "örököltem"), hogy tudtam, hogy biztosan átalakítom őket. Anyaguk vagy éppen mintájuk miatt láttam bennük fantáziát. A mai posztban néhány ilyen darab átalakulását mutatom be pár mondattal és fotóval. Jó olvasást!

Puppy T-Shirt

Turkálóban találtam ezt a vicces mintájú pólót. Bár a szabása elégé furcsa volt a garbóval és rövid ujjakkal, a kutyusok annyira cukik voltak, hogy képtelen lettem volna otthagyni.

Bonyolult átalakítástól  ebben az esetben nem beszélhetünk. Csak lefejtettem a garbót és az ujjakat és oldalt kb. 10 centit felslicceltem az anyagot. Alul kötöttem egy csomót a pólóra és kész is lett. Az anyag szélei nem igényeltek szegést, így ezeket így hagytam. Jó kis laza darab lett nyárra :)

Black Bow Skirt

Erről a darabról sajnos nincs "előtte" képem. Eredetileg egy egyszerű fekete szoknya volt, cipzárral az oldalán, ami sajnos túl szélesnek bizonyult. Persze be lehetett volna szűkíteni, de a lustaságom győzött: egyszerűbbnek tűnt a következő folyamat, mint méricskélni. Elöl, középen készítettem két hosszú gomblyukat a varrógéppel, majd a szoknya derekában végigfűztem egy 5 centi széles fekete szalagot, aminek a végeit a gomblyukakon vezettem ki. Így a masnival megköthetem a szoknyát, hogy ne essen le rólam :)

Egy régi top alsó szegélye volt ez a csipkedíszítés. Maga a top már "rongy" kategóriát súrolta, de ezt a szegélyt kár lett volna veszni hagyni. Lefejtettem hát a felsőről, majd varrógéppel rávarrtam a szoknyára. Újabb laza, mégis csajos darab a szekrényemben! :)

Floral Romper

Ez a virágos kezeslábas kakukktojás ebben a sorban, hiszen nem akartam eleve átalakítani. Viszont valami miatt sosem vettem fel. Az egyik ok, hogy túl rövid, ami még nem lett volna gond strandoláshoz, vízpartra, de az ujjszabása miatt nem kánikulába való volt. Így hát fogtam egy ollót, és a mellrészen található nagy masni mentén levágtam a felesleges részeket. Gyakorlatilag másra nem is volt szükség. Tökéletes ruci lett nyaraláshoz, jön is velem a Tiszához :)

Pale Rose Skirt

Ez a szoknya eredetileg jóval nagyobb volt, mint a méretem. Oldalt cipzárral, a derékrészen fémdíszekkel. Ezt a díszes anyagrészt és a cipzárt lefejtettem az anyagról (eltettem későbbre, bár még nem találtam ki, hogy mit csináljak a fém mütyürökkel). Vékony, kb 2 cm széles gumiszalagot varrtam a helyére, és meg is volt a szűkítés!  

Black Maxi Dress

Az összes átalakítás közül ez volt a legbonyolultabb. Adott volt a bal oldali képen látható fekete maxi ruha. Az átalakítást a megkötő anyagok lefejtésével kezdtem, majd a ruha pántjait levágtam, egyenesen behatottam, majd gumit varrtam az anyagba. A levágott anyagdarabokat két oldalt rávarrtam az anyagra, ezekből lettek a nyakban megköthető pántok. Másra nem is volt szükség, meg is volt az átalakítás! :)


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése