2014. október 10., péntek

DIY Belt // DIY öv

 I like if I could make my outfits various with accessories, so relatively I have a lot of belts. I bought the most of them in thrift shops. Although they were inexpensive, nowadays I try to buy fine products. 

Sometimes I can't resist and I buy faux leather belts, like this one. I think it was originally a bag's strap. One halter snap was missing, and unfortunately I don't have a bag in the same color, but the strap was only ~ 0,30, so I bought it. The length of the strap was almost the same as my hip's size, so I thought it will be an excellent belt!

~

Szeretem, ha változatos kiegészítőkkel tudom feldobni a szettjeimet, ezért viszonylag sok övem van, mindenféle színben és fazonban. A legtöbbet turkálókból szereztem be, és bár olcsók voltak, azért manapság igyekszem tudatosabban vásárolni, és csak a jó minőségű, tartós darabokat megvásárolni. Azért egyszer-kétszer nem tudok ellenállni a csábításnak, és így voltam ezzel ebben az esetben is :) Gyanítom, hogy eredetileg táskaszíj lehetett. Az egyik végéről hiányzott a kapocs, de csak 100 forint volt, így elhoztam, mert nagyon megtetszett a színe és az aranycsat. Sajnos nincs  ilyen színű táskám (még), így átalakításon gondolkodtam. A szíj körbeérte a csípőm, így belefogtam az övvé alakításába. 
The supplies // A kellékek:
  • (faux) leather strap // (mű)bőr szíj
  • hard ware ring (I used a piece of a broken bracelet) // fém karika (én egy karkötő törött részét használtam, pont megfelelt :)
  • Screw post (I don't really know what is the name of this thing, but I had to use something...) // öv tüske (nem tudom, hogy mi a pontos megnevezése, de azt hiszem ez megfelel most)
  • Halter snap // fémkapocs
  • Scissors or craft knife // olló, sniccer
  • Hole puncher pliers // bőrlyukasztó
  • marker // filc
I started the makeover with the end of the strap: I cut it before the stud. //  Az átalakítást a szíj hiányos végével kezdtem. A szegecselés után közvetlenül levágtam a bőrt.

Than I marked were to punch the holes. I planed its size will be variable. // Ezután bejelöltem azt a három helyet, ahol majd ki kell lyukasztani az anyagot. Gondolom már megfigyeltétek, hogy sokszor hordok pociszoknyákat, így úgy terveztem, hogy derékon és csípőn is hordhassam az övet.  
The end of the belt // Az öv vége.
I screwed this spike thing into the first hole. // A legszélső lyukba csavaroztam a "tüskét" (biztos van valami kifejezés rá, esetleg jöhetnek a javaslatok :) 
I didn't fix the broken piece to the belt, because it has to be movable. // A karkötő darabját nem rögzítettem sehogy az övhöz, mivel a méretezés miatt mozgathatónak kellett maradnia. így elég másik lyukba dugnom a tüskét és máris jó :)

On the hip // Csípőn
On the waist // Derékon

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése