2015. január 29., csütörtök

White Blouse Refashion


If you have two sisters you always get some "new" clothes. We usually give our no-longer-needed stuff to each other. If nobody needs the offering we give the wearable clothes to charity. But sometimes we keep some pieces, because we can't give it away, maybe it'ill come in handy one day. I guess you know what I'm talking about :) These clothes need refashion, since nobody wear them in their current style. 

Today's post will show you a new refashion. This blouse had rested in my sewing box for a very long time, when I decided to make something with it. 


Azt hiszem az egyik előnye annak, hogy az embernek két nővére van, az, hogy mindig kap "új" ruhákat. Amit az egyik már megunt, azt általában átpasszolja a másiknak; volt, hogy egy cucc újra az eredeti tulajdonosánál kötött ki, mert az megint megtetszett neki :)  Ha a felajánlott darab senkinek sem kell, akkor a jó állapotú, még hordható ruhákat karitatív célra el szoktuk ajándékozni, de van pár olyan cucc, amiktől nem akaródzik megszabadulnunk. Ezek a tipikus "valamire csak jó lesz" darabok, amik gondolom másnál is felbukkannak :) Nos ezek azok a ruhadarabok, amik átalakításért kiáltanak, hiszen eredeti állapotukban már senkinek nem kellettek. 

A mai poszt főszereplője is egy ilyen blúzocska. Már jó ideje hánykolódott a varrós dobozban (sok társához hasonlóan), mikor hétvégén ihletet kaptam az átalakításhoz (igen, sokszor a szándék nem elég, kell a lelkesedés is a DIY-hoz). 


Originally it was a simple shirt. I really like those button ups, but unfortunately this blouse's neckline would be too tight, so I chose another style to do.

I made a similar refashion in this post. In this case I would like to keep the sleeves, so I only transformed the neckline.


Eredeti állapotában egy sima kis ing volt. Mostanában nagyon szeretem ezeket az állig gombolható blúzokat, de sajnos ezt nem lehetett volna így megcsinálni, mivel nyaknál túl szűk lett volna. Így más megoldás után kellett néznem.

Ebben a posztban már csináltam egy hasonló blúzátalakítást. Most szerettem volna megtartani a blúz ujjait, így csak a nyakvonal került átalakításra.

Make a new neckline // Készítsd el az új nyakvonalat

You will need thees things: // Ezekre a dolgokra lesz szükséged:
  • sewing machine // varrógép
  • needle, thread // tű, cérna 
  • pins // gombostűk
  • snaps // patentek
  • buttons // gombok
  • scissors // olló
The original blouse // Az eredeti blúz
1 Put the blouse on a wide, flat surface, and slick the wrinkles. Don't let the front and the back side to slip on each other.

1. Helyezd egy nagy, lapos felületre a blúzt, simítsd ki a ráncokat, hogy ne csússzon el az eleje meg a háta egymáson. 

2. Mark the to-be neckline with pins. I didn't use chalk, because I did not want stains on the blouse. To get the right line use a small plate. 

2. Gombostűkkel jelöld be a leendő nyakvonalat. Én egy kistányért használtam a megfelelő ívhez :) Nem akartam krétával összekenni az anyagot, ezért használtam rögtön a tűket. 

3. Cut the spare fabric, and hem the neckline. 

3. A kijelölt résznél vágd le a felesleges anyagot, majd szegd be a szegélyt. 

4. Cut down the buttons.

4. Szedegesd le a gombokat. 

5. If you want hidden buttons, sew the buttons on the other side of the fabric. Sew them carefully, and the stitches won't be visible.

5. Ha rejtett gombokat akarsz (ahogy én csináltam), akkor a gombokat ne az eredeti helyükre varrd fel, hanem a másik oldalra. Vigyázni kell, hogy a cérna ne látszódjon az anyagon.

6. As you can see on the picture above the buttons are not visible, just a white stripe on the middle.

6. A fenti képen látszik, hogy így már nem látszanak a gombok, csak középen a fehér csík.

7. There wasn't any button directly at he neckline, so I sewed there plastic snaps. 

7. Legfelül nem volt gomb, ezért oda patentet varrtam.

8. I changed the buttons on the cuffs too. 

8. A mandzsetta gombokat is kicseréltem. 


Making the collars: // A gallér elkészítése:
1. Cut Peter Pan collar shapes from paper. 

1. Papírból vágd ki a sablont. 

2. Drew around the templates on fabric, then cut it! Don't cut it directly on the contour lines, leave a little fabric around. I did not sew the upper side of the collars, so it was easy to turn them inside out. 

2. Rajzold körül a sablont az anyagon, majd vágd ki a formát! Hagyj rá egy picit, tehát ne a kontúrt vágd körbe. Én nem varrtam össze felül, mert tudtam, hogy azt a részt úgyis a blúzhoz varrom. Így könnyebb volt kifordítani is.

3. Turn the collars inside out, then iron it!

3. Fordítsd ki az összevarrt gallért, majd vasald ki!

4. Sewing the collar was a little bit tricky, but not much. When you finished this, iron the collars one more time, so it will stay perfectly

4. A gallér felvarrási picit trükkös volt, mivel úgy kellett varrnom, hogy ne látszódjon a gallér szegélye. Miután megvagy ezzel, még egyszer vasald át a nyakvonalat, hogy szépen álljon a gallér.

This is the new blouse: // Ilyen lett az új blúz:

I hope you like my new refashion, and I give you enough inspiration to make your own makeovers!


Remélem tetszett az átalakítás, és kaptatok egy nagy adag ihletet a saját ötleteitek megvalósításához!

Have a nice day!

Szép napot!


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése