2015. február 5., csütörtök

DIY Pearl Collar Necklace


Today's DIY post will be a very easy one. Two of my favorite things united in this necklace: the Peter Pan collar and the pearl necklace.

A mai napra egy könnyű kis DIY-t tartogattam. Alapvetően kettő kedvencemet egyesítettem benne: a Pán Péter gallért és a gyöngyöket.

You will need these: // Ezekre lesz szükséged:
  • 1 white felt sheet // 1 db fehér filclap
  • scissors // olló
  • needle, thread // tű, cérna
  • pearls // gyöngyök
  • small sew-able rhinestones // apró varrható strasszok
  • ribbon // szalag
  • 1 sheet of card stock // egy vastagabb papírlap
  • a soft pencil (2B) // puha ceruza (2B)

The DIY itself is not a difficult thing, but you should sew the pearls very carefully, so your necklace be more nicer.

I chose felt to be the base of the necklace, because it's strong enough, it doesn't need hemming, and really easy to sew on it. It's perfect for our DIY! :) Let's start it!


Maga az elkészítés nem túl bonyolult, inkább a kivitelezés minőségére kell jobban odafigyelni, tehát, hogy minél szebben varrjuk a gyöngyöket.

Azért választottam filcet az alapnak, mert kellően merev anyag, nem igényel szegést, könnyű rá varrni, egyszóval minden tekintetben tökéletes választás. Kezdjünk is hozzá!

Steps: // Lépések: 

1. Cut this shape, you can see on this picture below, from the paper. This will be your template!

1. Vágd ki papírból az alsó képen látható formát. Ez lesz a sablonod!

2. Drew around the template on the felt sheet. Don't use too bright colored marker, because the contour could be visible after sewing. Rather use a soft graphite pencil, it won't be noticeable.

2. Rajzold körbe a sablont a filclapon. Vigyázz, hogy ne túl élénk, elütő színnel dolgozz, mert a kontúr látszódhat a varrás után is. Legjobb, ha egy puha ceruzát használsz, ha látszódik is, nem lesz olyan feltűnő. 


3. Start sewing the pearls. I used various sized pearls and some sew-able rhinestones. Of course you can use similar sized pearls, if you like :)

3. Kezd el felvarrni a gyöngyöket. Én különböző méretűeket és némi varrható strasszot is használtam. Persze lehet egyforma gyöngyöket is használni, ki milyet szeretne :) 


4. If you've finished, sew the ribbons on the felt. You are ready!

4. Ha végeztél, a szalagokat varrd fel a filcre. Kész is vagy! :) I really like this pearl collar necklace. I wear it with sweaters, with blouses, or with simple T-shirts. It matches well with my clothes :)

Én nagyon szeretem ezt a gyöngyös gallér-nyakéket, nagyon helyes kiegészítő pulcsikhoz, blúzokhoz, vagy akár egy egyszerű pólóhoz is :) 


Have a nice weekend!

Szép hétvégét!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése