2015. február 10., kedd

Sequin Embellished Skirt Refashion


As I wrote before Christmas I like sequined clothes, so I'll publish sequin DIY post besides this in the near future. Today I show you how I transformed an old sequined purse into a new skirt.

The story of the refashion is the following: as I told you once my sisters and I  always swapping our clothes with each other. My elder sister gave me this sequin purse. She found it in a thrift shop. She thought I could make something with it, so she bought the bag.

First I planed to sew a pillowcase, but later I changed my mind, and rather make a refashion. (Maybe one day if I bored the sequin skirt I'll make a pillowcase from it...) The skirt was a basic, elastic skirt. As usually today's refashion is easy to make, so you could easily sew a skirt like mine, if you find a similar sequin fabric.


Karácsony előtt már írtam, hogy szeretem a flitteres holmikat, és a közeljövőben lesz is még hasonló témájú poszt. Ma azt mutatom be, hogyan használtam fel egy táska anyagát egy szoknyához.

Az átalakítás története a következő: említettem, hogy a testvéreimmel mindig cserélgetjük a ruháinkat. Ezt a flitteres táskát nővéremtől kaptam. Egy turkálóban találta, megtetszett neki a flitterekből kirakott minta, és elhozta, hátha tudok majd belőle alkotni valamit.

Először díszpárnahuzatra gondoltam, de végül elvetettem az ötletet, és inkább ruhára varrás mellett döntöttem. (Ki tudja, talán egyszer, ha meguntam a szoknyát, akkor tényleg díszpárna lesz belőle...) Varráshoz egy régi sztreccsszoknyát választottam. Mint általában, ezt a mai átalakítást is nagyon könnyű elkészíteni, szóval, ha megtetszett, és találtok hasonló flitteres anyagot, akkor bátran próbálkozhattok az elkészítésével!


You will need these: // Ezekre lesz szükséged:
  • sequin purse (or sequin fabric) // flitteres táska (vagy flitteres anyag)
  • needle, thread // tű, cérna
  • sewing-machine // varrógép
  • skirt // szoknya
  • seam-reaper // öltésbontó
  • zipper // cipzár
  • scissors // olló

The steps of making: // Az elkészítés lépései:

The parts of the bag: 1; 2; 3; 4 //1. Táska oldalsó és alsó része; 2. Táska ráhajtós lapja; 3. Táska teste; 4. Táska füle
1. I took apart the purse with a seam-reaper. I save the bag lining and the magnetic snap, they may come in useful one day.

1. Öltésbontóval szétszedtem a táskát. A bélését és a mágneses csatot eltettem, mert később még jól jöhetnek.

2. Though the skirt was elastic, I sewed a zipper on the skirt, because it won't be that elastic with the sequin fabric. 

2. Bár sztreccs anyagú volt a szoknya, varrtam hátulra egy cipzárt, mert a flitteres anyaggal már nem nyúlt volna úgy. 

3. I sewed the sequin fabric to the skirt (pic above). I sewed the all the pieces, except no. 4.

3. A fenti ábrán látható módon szerint felvarrtam a flitteres anyagot. A táskafül kivételével (4.) az összes flitteres anyagdarabot felvarrtam a szoknyára.


That's all! It wasn't that hard, was it? :)

Ennyi volt! Ugye, mondtam, hogy nem lesz nehéz? :)


Bye, Dorks! :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése