2015. február 12., csütörtök

Valentine's Day Refashion


I got this knitted dress from my elder sister (pic below). I don't have many red clothes, just a dress and a pair of trousers. I rather like coral or dark red shades. Although It was not the only one reason of the refashion, I knew I won't wear it in this form, because I've already had a similar red dress. 

Az alábbi képen látható kötött ruha szintén nővéremtől származik. Ő már nem hordta, így az nálam landolt. Nem sok piros cuccom van, ezen kívül csak egy másik ruha és egy nadrág. Jobban szeretem a korallosabb vagy bordósabb árnyalatokat. Bár nem emiatt döntöttem ennek a ruhának az átalakítása mellett, de azért szerepet kapott az is, hogy nem hordanám gyakran, főleg, hogy van még egy hasonló színű ruhám. 


The other reason of the refashion was this: I don't really like knitted, short sleeved dresses (or sweaters). I don't see any sense of thick fabric and short parts. Yeah, there are exceptions, and you can layering well with some of these clothes, but in this case I did not want layering, and I didn't like the sleeves of the dress too. So the refashion was obvious for me. 

I used a top too to in this refashion (pic below). I used the sleeves of the top. The other parts of the blouse were not used, but their time will come one day! :)

And, because tomorrow is Valentine's Day, I devote this post to this holiday! 


A másik ok, hogy az átalakítás mellett öntöttem az volt, hogy nem szeretem az ilyen anyagú ruhákat. Pontosítok: nem szeretem, ha egy ilyen vastag, kötött anyagú cucc rövid ujjú, vagy esetleg rövid a dereka, stb. Nyilván vannak kivételek, de általában nem látom értelmét a rövid ujjú, vastag pulóvereknek, és társaiknak. Ha már vastag, akkor lehessen jól belebújni, és mindenhol melegítsen :) Ez a ruha is olyan volt, hogy, ha aláöltözöl, akkor túl meleg lett volna, ha meg nem, akkor hideg, hiszen kint van a lábad és a karod is. Szóval evidens volt, hogy átalakítsam egy számomra használhatóbb ruhadarabbá.

Az átalakításhoz egy felsőt is felhasználtam. A következő képen láthatod; ennek az ujjait használtam fel.  A ruha többi részével még nem csináltam semmit, de talán annak is eljön majd az ideje! :)

Mivel másnap Bálint nap lesz, ezért ezt a mai bejegyzést az ünnepnek szentelem :)

(This pic was taken in April, last year... I hope warm weather will be here soon!)
(Ez a kép tavaly áprilisban készült... remélem hamar itt lesz a tavasz, már nagyon várom!)

I used the regular stuff: // Az átalakításhoz a szokásos eszközöket használtam:
  • seam reaper// öltésbontó
  • scissors // olló
  • pins // gombostűk
  • sewing machine // varrógép
  • chalk // szabászkréta

The steps of making: // Az elkészítés lépései:

First I cut the sleeves of the dress and the blouse with the seam reaper. This was the longest process of the refashion, the others were quicker.

 Először lebontottam a ruha és a felső ujjait is. Ez volt a leghosszadalmasabb folyamat, mint mindig, a többi már gyorsabban ment.

I didn't hem the sleeves, I pin them to the dress as soon as I finished cutting them from the blouse. So I saved time and work.

 Nem szegtem be az ujjak széleit, hanem rögtön összetűztem a ruha anyagával. Így időt és munkát spóroltam meg.

I measured the dress to one of my sweaters. I marked the line with chalk, cut the fabric, then hemmed it. It's ready!

 Fogtam egy pulcsimat, és ahhoz mértem hozzá a ruhát. Szabászkrétával bejelöltem, hogy hol vágjam majd el az anyagot, majd elvágtam, gombostűkkel megtűztem, beszegtem. Kész is van! :) Happy Valentine's Day! 

 Boldog Bálint napot! 


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése