2015. május 4., hétfő

Mint Blouse Refashion


I'll show you a new refashion today: I altered an old mint blouse (pic below, on the left). I did not like wearing it, but I liked its color and fabric, so I decided to make a refashion, as usual. I wanted to make it more youthful, because originally it looked like a granny-blouse. 
My twin sister gave me the grey knitted jumper (pic below, on the right). I already have two other grey jumper, so I didn't mind to make something with the parts of it.


A mai bejegyzésben egy új átalakítást mutatok be. Kiindulási alap az alsó képen, balra látható mentaszínű felső volt. Sajnos felvéve nem igazán tetszett, de a színe és az anyaga igen, ezért egyértelmű volt, hogy jön az átalakítás. Mát csak azt kellett kitalálnom, hogy hogyan. Szerettem volna, ha kicsit fiatalosabbá tenni, mert eredeti állapotában sajnos nagyon nagyis volt :) 
A kép jobb oldalán látható szürke kötött felsőt ikertesómtól kaptam. Mivel már van kettő szürke pulcsim, így ezt feláldoztam az átalakítás miatt. 


I started the refashion: I cut off the spare parts of the mint top (1); I cut off the sleeves of the jumper (2), then I sewed them to the blouse (3).


Belevágtam az elkészítésbe: a jelölt helyen levágtam a menta felsőről a felesleges részeket (1.); leszedtem a szürke felsőről az ujjakat (2.), majd rávarrtam a szürke ujjakat az anyagra (3.). I had to change my original concept: I sewed grey fabric to the neckline, but it was weird, so I had to cut it off. You can see the grey collar on the pics below; actually it didn't look so bad on the hanger, but it did look bad on me...

Sajnos nem minden úgy sült el, ahogy elterveztem. Szerettem volna, ha a nyak körül is lett volna szürke anyag, amihez a pulcsi alsó, húzott részét használtam. Így, vállfán nem olyan furcsa, de sajnos felvéve már nagyon bután állt, szóval ezt le kellett vennem. 

The blouse without the grey fabric:

Szóval így nézett ki a szürke gallér nélkül:

Zipper-sewing came after sleeve-sewing. I sewed the zipper on the backside of the top.

Az ujjak felvarrása után jött a cipzár, amit hátra varrtam fel a felsőre.

First I cut into the fabric. 

Ehhez először is középen bevágtam az anyagot. 

Then hammed the sides.

Ezután beszegtem a széleket.

After that I sewed the zipper.

Majd jött a cipzár. 

A button was needed, which could close the zipper. I chose the little button on the front side of the blouse.

Kellett még egy gomb, ami fent összetartja a cipzárat. A felső elején lévő kis zseben található gombrocskára esett a választásom.

I also cut off the short ribbon-piece.

Kiszedtem a szalagdarabot is, ami a gomb bujtatója volt.

Then I sewed them to their place. Ready!

Majd ezeket rávarrtam a helyükre. Kész is!

I took these pics at early Spring, so the landscape is sad and grey a little bit, but at least it's sunny!

Ezt a képet még kora tavasszal lőttem, ezért olyan kopár még a táj. Most már szép, buja zöld minden!

I hope you like this post! Write down your opinion in the comments below, or on Facebook!

Remélem tetszett a mai bejegyzés! Írd meg a véleményedet a kommentekben vagy Facebookon!

2 megjegyzés :