2016. június 15., szerda

Quick Summer Dress Refashion


Today's refashion will be really quick. If you would like to make similar alteration, and you have the right experience, your dress will be ready in minutes. 

You can see the dress in its original form on the pic below. I bought it in a second hand shop, and as many times, it was bigger than my size. The cut out, embroidered embellishments was gorgeous, so I bought it despite the big size.

First I just took it in on its sides. Later I realized that the design of the dress did not fit me well, so I continued the alteration.A mai átalakítás tényleg nagyon gyors lesz- megfelelő tapasztalattal pillanatok alatt elkészíthető. 

Az alábbi képen látható a ruha eredeti állapotában. Természetesen turkáltam, és mint már sok esetben, ez is nagyobb volt a méretemnél. Viszont tetszett az arany színű, áttört hímzés, és a könnyű anyag, szóval a méretbeli különbségek nem tántorítottak el :)

Először csak beszűkítettem kétoldalt, de rájöttem, hogy ez a fazon nem igazán jön be így, ezért picivel bonyolultabb átalakítás mellett döntöttem.


The new design of the dress perfectly fits in my style. 

The steps of the alteration:
  1. first I took off the elastic yarn from the waist with a seam ripper.
  2. I cut off the sleeves,
  3. then took in both sides.
The final result can be seen on the picture below; I usually wear it with a string belt tied on my waist, and also with turquoise accessories. I brought this dress to our holiday in Greece- the cover photo was took there.Az átalakítással úgy változtattam meg a ruha karakterét, hogy az már 100%-ig illeszkedik a stílusomhoz.

Az átalakítás lépései:
  1. Kezdésként kiszedtem a derékrész gumírozását. 
  2. Az ujjakat levágtam,
  3. majd beszűkítettem a ruhát az oldalain.
A kész végeredmény itt látható; a ruhát egy rojtokban végződő zsinórövvel szoktam felvenni, valamint türkiz kiegészítők is remekül passzolnak a ruha színéhez. Természetesen ez a darab is velem jött a görögországi nyaralásra- a borítókép is ott készült.


If you liked the post, please leave a comment below, or write me on Facebook!

Ha tetszett a bejegyzés hagyj egy kommentet alul, vagy írd meg Facebookon!Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése