2014. július 11., péntek

Embroided skirt fixing/ Hímzett szoknya javítás

Note: I did not have time to translate this post in English yet. If you need it, leave a comment, and I will translate this post first! Thank you for your understanding! J

Turkálóban (néha rendes ruházati üzletekben is) sokszor találkozom olyan leértékelt ruhadarabokkal, amik majdnem tökéletesek. Igen, itt a hangsúly a majdnem szócskán van. Biztos ti is jártatok már úgy, hogy egy extra olcsó cuccot csak azért kellett otthagynotok az üzletben, mert egy aprócska részlet hibás volt: egy rossz cipzár, kibomlott öltések, vagy, mint ebben az esetben, kifeslett hímzés. Én sokszor estem abba a "hibába", hogy ezen hiányosságok ellenére megvettem az adott darabot, hiszen csábító volt az ára. Persze, mióta megvan a varrógép, könnyű a hibákat orvosolni, de enélkül ez nehezen menne. Szóval a hibás darabok fellángolásszerű vásárlását csak is a megfelelő eszközökkel rendelkező olvasóimnak ajánlom, és csak akkor, ha nagyon-nagyon megéri! :)

Adott volt ez a darab (egyébként kb. 90 Ft volt, naná, hogy nem hagytam az üzletben!):

Szeretem az etnós mintákat, hímzett ruhákat, sajnos elég ritkán bukkanok egy-egy  megfizethető darabra. Így mikor kihalásztam a kedvenc turkálóm akciós kilós ládájából ezt a szoknyát, nem szívesen hagytam volna ott. A hímzés kissé megviselt volt, itt-ott hiányzott is. Mivel más hibája nem volt, ezért megvettem a szoknyát.A javításhoz színben egyező cérnát (tehát nem hímzőfonalat) használtam. A varrógépen cikk-cakk varrást választottam, sűrű öltéshosszal. 

A végeredményen nem látszik a javítás, persze egy profi hímzőgéppel nyilván tökéletes eredményt kaptam volna. De én sosem a tökéletesre játszom :)


És ilyen viselve a szoknya:


Az eső ellenére is szép napot!
Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése