2017. január 18., szerda

Sparkling January


Wow, it was a really long time ago I've posted anything on the blog. If you follow me on Facebook or Instagram you know that I'm still active. I did not post anything here, simply because I don't have much time and opportunity. (Yes, I know, it's a lame excuse... :) ) I have a lot of folders with pictures of DIY projects on my laptop, they just need some editing. It is very difficult to me to make an acceptable post. I have never been so great to express myself in writing, especially in two languages! It would be much more easier if just the pictures could show you how something was made, but unfortunately it's not enough.

Of course, it's not a real hiatus. Today I brace myself, and publish a totally new post here!
_______________________________________________________________________________

Hú, nagyon régen volt már bejegyzés itt a blogon. Aki követ Facebookon és Instagramon az tudja, hogy nem állt meg velem az élet, továbbra is aktívan barkácsolok ezt-azt. Nem hagytam fel a DIY-jal, csak a "fő csatornát", a blogírást szüneteltetem határozatlan ideig. Ennek az oka egyszerűen az, hogy nincs időm és alkalmam írni új bejegyzéseket. (Tudom, általános kifogás :) )  A gépemen sok-sok folder van tele elkészült DIY projektek képeivel, már csak a szerkesztésre és megosztásra várnak. Összehozni egy épkézláb posztot nekem sajnos nehezen megy- sosem tudtam magam írásban jól kifejezni, pláne nehéz két nyelven! Ha csak képekkel be tudnám mutatni egy-egy projekt elkészültét, akkor minden másképp lenne, de sokszor szükség van a leírásra is, sajnos.

Persze nem igazi szüneteletetésről van szó. Ma megembereltem magamat, és sok idő elteltével új bejegyzést adok közre, méghozzá egy teljesen új DIY művet.


I bought these two earrings on sale in H&M. They were too big for my taste, but I could imagine them as statement necklaces.

The altering was not so difficult, and the making of the two necklaces was similar. I used pliers, gold chain, some jump rings, and two clasps.
_______________________________________________________________________________

A H&M-ben leértékelésen vettem ezt a két pár fülbevalót. Persze ezek túl nagyok voltak az én ízlésemnek, és a viselésükre sem adódott volna alkalom, de nyakláncként már el tudtam őket képzelni magamon.

Az átalakítás nem igényelt túl nagy ügyességet. Gyakorlatilag mindkét nyaklánc elkészítése ugyanúgy történt. Először is szükség volt egy fogóra, aranyláncra, valamint kettő kapocsra. A szerelőkarikák adva voltak, ezek tartották össze a szemeket.

The 2 pair of earrings in their original form //  A fülbevalók eredeti állapotukban.I took the parts apart with the pliers. The parts with the studs stayed as earrings.

I had to took off the bottom parts of the pearly jewel, because they don't have loops. I wanted to use them, so I put them to the two ends of the necklace.
_______________________________________________________________________________

A legfelső elemeket a fogó segítségével leszedtem a nyakláncról. Ezeken meghagytam fülbevalónak.

 A gyöngyösnél a két legutolsó szemet is le kellett szednem, mivel ezeken nem volt hurok, amivel összeilleszthettem volna őket. Ezeket a kieső szemeket sem akartam félretenni, végül a nyaklánc két végére erősítettem rá őket.
I connected the two parts with a jump ring. // Szerelőkarikával összekapcsoltam a két láncrészt.


The parts of the colored earring were connected with two jump rings. I took off the lower rings. The last parts of the earrings did not have loops, but the gaps between the stones were big enough to connect them with a jump ring.

Finally I put the chains to the earrings. The statement necklaces were finished!
_______________________________________________________________________________

 A színes köves fülbevalószemek két ponton is össze voltak kapcsolva. Itt az alsó szerelőkarikákat leszedtem. Bár a legalsó szemeken itt sem voltak hurkok, a kövek között már volt elég nagy rés, hogy egy szerelőkarikát átfűzve össze tudjam ezeket kapcsolni.

Végül mindkettőre láncokat erősítettem, azok végére pedig a csatokat tettem. Kész!You can see some of my DIY necklaces on the picture below. You can read the post about an other necklace from earrings transformation, and about the DIY rope necklace on Craftylona.
_______________________________________________________________________________

Itt pedig az eddig készített nyakékeimet láthatjátok összevisszaságban. Egy másik fülbevalóból készített nyaklánccal, valamint egy köves-zsinóros darabbal már találkozhattatok itt a blogon.


If you have questions, please write me below, or on Facebook and Instagram!
_______________________________________________________________________________

Ha kérdésed van a bejegyzéssel kapcsolatban, vagy egyszerűen csak hozzászólnál, írd meg lent a kommentekben, Facebookon vagy Instagramon!Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése